Óscar Sagué y el APS, campeones de Catalunya de cazafotosub

El pasado 21 de junio se disputó en las Illes Medes la final del Campeonato de Cataluña de cazafotosub en apnea.

medes_llobarro

Previamente se habían disputado ya tres pruebas selectivas. La primera el 4 de mayo en Palamós, que ganó Quique Diaz. La segunda fue en la Boya de Mataró el día 18 de mayo, que ganó Óscar Sagué. La última selectiva fue en L’Ametlla de Mar el 8 de junio, donde se impuso David Mandos.

medes_mero

La final de este año contó con la presencia de un equiop italiano que disfrutó de los maravillosos fondos de las Illes Medes. No hace falta decir que esta prueba es una de las más interesantes de todo el calendario, por el sitio donde se disputa. La abundancia de fauna de las Medes es increíble, con dentones y lubinas enormes, y como no los grandes meros, auténticos reyes de las islas.

finals_caçafoto_2014_4

La prueba se disputó en la Meda Gran, en un día de mar en calma y agua muy limpia. Después de las cinco horas de competición clasificamos las fotos en el Restaurant Els Arquets, que cada año, de la mano de Toni León, colabora con el campeonato. A la mañana siguiente se publicó la clasificación. La final la ganó Xavier Salvador batiendo el record de especies fotografiades en una prueba. En total 65 especies de peces diferents!

finals_caçafoto_2014_1

finals_caçafoto_2014_3

finals_caçafoto_2014_2

Pero la alegría para el APS la dio Óscar Sagué, que se impuso en la clasificación general del Campeonato de Catalunya, seguido por David Mandos en segunda posición. De esta manera el APS también se llevaba el título de campeón de Cataluña por equipos.

Además, nuestra socia Regina Malles conseguía la tercera posición en la categoría femenina y se clasificaba para el Campeonato de Espanya que se harà a finales de octubre en Tenerife.

roger_alaimoMillor foto Open Medes d’Or – Nicola Alaimo (Itàlia)

cinereus_crimaldiMillor foto biológica Open Medes d’Or – Giancarlo Crimaldi (Itàlia)

conger_conger_sagueCongre – Óscar Sagué

morena_xavierMorena – Xavier Salvador

ocellatus_davidSymphodus Ocellatus – David Mandos

scrofa_ireneCap-roig – Irene Mestre

El passat 21 de juny es va disputar a les Illes Medes la final del Campionat de Catalunya de caçafotosub en apnea.

medes_llobarro

Prèviament s’havien disputat ja tres proves selectives. La primera el 4 de maig a Palamós, que va guanyar en Quique Diaz. La segona va ser a la Boia de Mataró el dia 18 de maig, que va ser guanyada per en Óscar Sagué. La última selectiva va ser a L’Ametlla de Mar el 8 de juny, on es va imposar en David Mandos.

medes_mero

La final d’aquest any també va comptar amb la presència d’un equip italià que va poder gaudir dels meravellosos fons de les Illes Medes. No cal dir que aquesta prova és una de les més interessants de tot el calendari, pel lloc on es disputa. L’abundància de fauna de les Medes és increïble, amb dentos i llobarros enormes, i com no els grans meros, autèntics reis de les illes.

finals_caçafoto_2014_4

La prova es va disputar a la Meda Gran, en un dia de mar en calma i aigua molt neta. Després de les cinc hores de competició vem classificar les fotos al Restaurant Els Arquets, que cada any, de la mà d’en Toni León col.labora en el campionat. A l’endemà es va fer pública la classificació. La final la va guanyar en Xavier Salvador batent el record d’espècies fotografiades en una prova. En total 65 espècies de peixos diferents!

finals_caçafoto_2014_1

finals_caçafoto_2014_3

finals_caçafoto_2014_2

Però l’alegria pel APS la va donar l’Óscar Sagué, que s’imposava a la classificació general del Campionat de Catalunya, seguit per en David Mandos en segona posició. D’aquesta manera l’APS també s’enduia el títol de campió de Catalunya per equips.

A més, la nostra sòcia Regina Malles aconseguia la tercera posició en la categoria femenina i es classificava pel Campionat d’Espanya que es farà a finals d’octubre a Tenerife.

roger_alaimoMillor foto Open Medes d’Or – Nicola Alaimo (Itàlia)

cinereus_crimaldiMillor foto biológica Open Medes d’Or – Giancarlo Crimaldi (Itàlia)

conger_conger_sagueCongre – Óscar Sagué

morena_xavierMorena – Xavier Salvador

ocellatus_davidSymphodus Ocellatus – David Mandos

scrofa_ireneCap-roig – Irene Mestre

Leave a comment